waarom WordPress als CMS

WordPress is het meest gebruikte systeem om websites te bouwen die je zelf kunt bijhouden (cms). 6 Redenen waarom het zo populair is.

wordpress als cms

Wat is WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management systeem (CMS) en die populariteit blijft maar groeien.
Oorspronkelijk gestart als blog-software, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig CMS.

Wat is CMS

CMS is de afkorting van content management systeem, in goed Nederlands inhoudbeheerssysteem. Het systeem zorgt ervoor dat gebruikers heel eenvoudig, zonder technische kennis, gegevens op een website kunnen plaatsen.
Denk bijvoorbeeld aan artikelen, foto’s, nieuwsitems. Ook de bestaande inhoud kan eenvoudig aangepast worden.
Groot voordeel als je zelf wijzigingen in je website wilt aanbrengen, zonder dat je daarvoor je webbouwer hoeft in te inschakelen.

Waarom WordPress als CMS

WordPress is gratis en door iedereen te gebruiken. Door de populariteit kunnen heel veel webbouwers er mee overweg.
Bij een eigen ontworpen cms moet je als website-eigenaar altijd meebetalen aan het ontwerp daarvan. De gebruikte code is meestal geheim en wisselen van webbouwer of -master doe je niet zo snel. De kans is groot dat je dan een heel nieuw ontwerp moet laten maken, met alle kosten van dien.

6 redenen om WordPress te gebruiken:

 1. het is gratis
  Dit is een groot voordeel ten opzichte van een op maat gemaakt CMS. Er gaat immers veel tijd zitten in de ontwikkeling van maatwerk en jij mag dan die kosten betalen.
 2. het is open-source
  Dat wil zeggen dat iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van de software. Door deze enorme kennis is de software altijd up-to-date. Er worden regelmatig updates uitgebracht die inspelen op de constante technische veranderingen en de wensen van de internetgebruiker. Denk maar aan internet op mobiel en tablet. (responsive)
 3. eenvoudig zelf bij te houden
  Als het ontwerp eenmaal staat, werkt WordPress heel eenvoudig en kun je je site makkelijk zelf bijhouden zonder dat je daar programmeerkennis voor nodig hebt. Als je met een tekstverwerkingsprogramma kunt werken, zoals bijvoorbeeld Word, kan je ook prima met WordPress overweg.
 4. zoekmachine vriendelijk
  SEO is erg belangrijk, want wat als niemand jouw website kan vinden? WordPress wordt zéér goed gewaardeerd door Google. Daarbij zijn er plugins te installeren die je helpen je site te optimaliseren. Vergeet niet dat SEO is een vak op zich is. WordPress maakt het echter ook voor niet-experts mogelijk om goed te scoren in de zoekmachines.
 5. onafhankelijk
  Met een WordPress website ben je onafhankelijk van een webbouwer. De gebruikte code is immers openbaar en de meeste webdesigners kunnen er moeiteloos mee overweg. Bij een op maat gemaakt CMS is overstappen veel lastiger.
 6. je website groeit met je bedrijf mee
  Je kunt starten met een eenvoudige website en naar gelang groei en behoefte deze beetje bij beetje uitbreiden. Door de goede structuur kan dat snel en veelal zonder hoge kosten.

Overstappen naar WordPress

Net zo enthousiast over WordPress als ik, maar werk je er nog niet mee? Geen nood; ik bied je een overstapservice tegen een gunstig tarief.
Laat nu je website omzetten naar WordPress, zodat je ook makkelijk wijzigingen kunt bijhouden. Basispakket vanaf € 450,- (voor een reguliere website), uitbreiding SEO € 150,-
Daarbij inbegrepen is een persoonlijke uitleg over de werking van het systeem. Deze aanbieding is geldig tot eind mei 2013, bedragen zijn exclusief btw.
Neem vandaag nog contact op voor het maken van een afspraak.

Interessante artikelen:

↑ top