zelf je website bouwen

wat komt er allemaal bij kijken

Wil je zelf je website bouwen of laat je dat door een professional doen? En: wat komt er allemaal bij kijken.
zelf je website bouwen

Heb je zelf je website gebouwd?

Ik ben benieuwd hoe jouw website tot stand is gekomen. Heb je die helemaal zelf gemaakt, heb je je handige neefje ingeschakeld of ben je naar een professioneel bedrijf gegaan?

Het lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk

Met de komst van de gratis programma’s om je website te bouwen, lijkt het voor iedereen weggelegd om zonder enige technische kennis een mooie website te maken. Je koopt een ontwerp -of je download een gratis template- en je voegt je eigen gegevens en foto’s toe. Klaar is Kees. Of toch niet?

Het internet is constant in beweging

Er komen steeds nieuwe technieken, de social media worden steeds belangrijker, men bezoekt het internet steeds vaker met smartphone of tablet.
Een online aanwezigheid is niet meer voldoende, je bezoekers verwachten nieuwe artikelen, producten of foto’s op je website te vinden.
Vindbaarheid is en blijft een hot item.

Alleen een mooi ontwerp is niet genoeg

Achter de schermen van een website gebeurt veel. Veel op gebied van zoekmachineoptimalisatie en gebruiksvriendelijkheid. Denk aan juiste verwerking van afbeeldingen, goed leesbare en foutloze teksten, gebruiksvriendelijke menustructuur, goede paginatitels en paginaomschrijving enz.
Helaas kom ik nog steeds websites tegen die gemaakt zijn met frames, tabellen, flash, Frontpage en zelfs Word. Of alle tekst is verwerkt in afbeeldingen. En dan heb ik het niet alleen over al wat oudere websites! Zonde van je tijd en energie.

Overweeg eens een professioneel bedrijf te raadplegen

Ben je toe aan restyling of nieuwbouw van je site, informeer dan eens bij een professioneel bedrijf. Vraag om een prijsopgave en zet dat af tegen de tijd en moeite die je er zelf in moet steken. Tijd die je vaak beter kunt gebruiken om je bedrijf te runnen.
Een professional is op de hoogte van de laatste technieken, hij (of zij!) kan je een goed CMS aanbieden en je kan hem inschakelen als je er zelf niet meer uitkomt.

Maar ik weet zelf als beste hoe ik mijn bedrijf wil profileren

Natuurlijk weet je dat als geen ander, het is tenslotte jouw bedrijf met jouw visie. Helaas kun je niet alles zelf doen; sommige zaken kun je echt beter uitbesteden, zeker qua tijdsinvestering.
Alternatief is om enkel de basis te laten maken (of een goede template aan te schaffen). Dit in combinatie met een goed systeem om zelf de inhoud toe te voegen zonder technische kennis te hoeven hebben. Het beste CMS systeem is zonder twijfel WordPress: opensource, eenvoudig in gebruik en goede technische opbouw.

Geef je site eens een onderhoudsbeurt

Of beter nog, laat dat onderhoud uitvoeren door een deskundige. Weer even alle puntjes op de i: controleren en installeren van updates, teksten doorlopen, hoe staat het met de gebruiksvriendelijkheid, inpassen van social media, enz.
Dan vervolgens wat verse inhoud toevoegen, wellicht al inspelend op de komende feestdagen, en je kunt er weer tegen.

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van deze informatie hulp nodig of wil je meer weten de status van jouw website, neem dan vrijblijvend contact op.
Ik help je graag verder op weg en geef je een eerlijk advies.
Ik bied overigens ook onderhoudsprogramma’s aan. Binnenkort kun je er meer over vinden op mijn website. Nu al nieuwsgierig? Neem dan contact met me op voor meer informatie.

Interessante artikelen:

↑ top